Камера на Живо от Центъра на Разлог

Пътната обстановка: Опасност от свличания на земна маса в района на Кресненското дефиле и прохода „Предел“

patpredel2Нормално интензивно е движението по автомагистрала „Струма“, главен път Е -79 и второкласен път ІІ – 19. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пирин дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград. Дежурният каза още, че през изминалата нощ не са регистрирани тежки пътни инциденти в Благоевградска област.

Той призова шофьорите да карат внимателно, за да бъдат избегнати пътно-транспортни произшествия, тъй като в голяма част от областта пътищата са мокри и хлъзгави.
Въпреки интензивните валежи от дъжд в Благоевград и региона през нощта няма регистрирани сигнали за паднали камъни, които да затрудняват движението по пътищата.

От Областно пътно управление – Благоевград припомниха, че най-голяма опасност от свличания на земна и скална маса има в района на Кресненското дефиле и прохода „Предел“.

Временно е въведено ограничение за движението на ТИР – ове с тегло над 12 тона по третокласен път – 108 Кресна-Кулата-Петрич от км 0+000 до км 2+550. Причината е, че по пътя се извършва превантивен ремонт за възстановяване на настилката. Тежкотоварните автомобили се пренасочват по обходни маршрути. Крайният срок за приключване на ремонтните дейности е до 18.00 часа утре.