Камера на Живо от Центъра на Разлог

Работете прави, за да сте здрави!

Британски експерти препоръчват служителите в офиси да стоят поне по два часа на ден прави. Във връзка с този проблем експертите разработват ръководство, което се прави по поръчка на Националната служба за обществено здравеопазване и е публикувано в British Journal of Sports Medicine.

Специалистите съветват хората да започнат работния си ден в изправено положение и леко раздвижване в рамките на два часа, които е добре да се удължават максимално във времето.

През последните години хората, които прекарват продължително време в седнало положение са по-предразположени към затлъстяване, сърдечносъдови проблеми, рак и диабет.

Дори редовната физическа активност не е в състояние да противодейства на рисковете от продължителното заседяване, смята Гавин Брадли, един от авторите на ръководството и директор на организацията и кампанията „Да изправим Великобритания на крака“.
Експертите напомнят, че можете да вършите повечето си работни задължения и в изправено положение, както и да се осигурят „изправени бюра“. Това ще ви предпази от редица заболявания и ще тонизира и освежи тялото и ума.

Източник jilo.bg