Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ради Попов: Можехме да победим Добруджа и по-категорично

Тимът на Пирин (Разлог) записа девета победа в Суперлигата, след като надигра у дома драматично Добруджа 07 с 3:2 гейма в среща от 10-и кръг на мъжкото първенство. MVP на срещата стана Ради Попов. Ето какъв бе коментарът на посрещача пред BGvolleyball.com: 

„Започнахме мача, точно така както винаги играем в Разлог – уверени в собствените си възможности и в победата, независимо кой е от другата страна на мрежата. Двата гейма, който загубихме, бяха след като вече водихме в резултата и донякъде сами сме си виновни, че не започвахме всеки един от тях с нужната увереност и упоритост. Отборът на Добрич също заслужава кредит за това, че не се отказваше и винаги ни догонваше. При малко по-различни обстоятелства или на техен терен съвсем спокойно бих казал, че заслужаваха победата, точно толкова колкото и ние. Все пак не всеки скача така, както те в нашата зала. Настигнахме ги във втората част след пасив от 4-5 точки. Ако бяхме затворили и втората част в наша полза, мачът отиваше 3:0 в наша полза, но пак казвам, Добруджа заслужи точката.“
„Играем в първенство, където и последният може да бие първия, така че няма как да има подценяване. Всичко е възможно. За всеки мач подхождаме с еднакво желание и концентрация. Мога да кажа че умората играе своята роля. Към края на първия полусезон сме, даваме всичко от себе си и физически и психически е трудно да поддържаме това високо ниво на игра. Същото се отнася и за Добруджа, тяхната програма също не е лесна – отложен мач, дълъг път и нов петгеймов мач. В този период от първенството по-голяма роля играе правилното възстановяване“, добави волейболистът.

„Хебър е новак в Суперлигата, но виждаме, че са събрали приличен състав. Само хубави впечатления имам от отбора им. Това, което мога да кажа за тях е, че те са най-пресния пример за отбор от България, който намира стабилни спонсори и създава едно ядро, в което се наливат повече пари, отколкото попринцип се полагат на почти всички останали отбори на национално ниво. Мое лично мнение е. че това което се прави в този град, е нужно да се направи и в много други градове, където волейбола не е развит толкова, поне в последните години. С наличието на повече отбори ще има по-голямо поле за изява за български състезатели. Надявам се това да е проект, който да не е пореден пример, както останалите подобни през годините. Имам предвид, това че тук в България парите, които примерно се наливат в отбори като Нефтохимик и Хебър, биха стигнали за не повече от 3 сезона. Много примери имаме в миналото – Габрово, та дори и Пирин при спонсорството на Балканстрой. Важно е правилното управление и използване на ресурсите. Българите сме свикнали като видим нещо по-стойностно да го използваме в най-кратък период. Надявам се при Хебър да не се получи така. А за играта им мога да кажа, че се подобряват като отбор след всеки изминал мач. Мисля, че ще се получи един оспорван двубой. Изобщо няма да ни е лесно, но отиваме да победим“, завърши Попов.

Източник BGvolleyball.com