Камера на Живо от Центъра на Разлог

Разлог вече тупти с пулса на „Старчевата“

Тече усилена подготовка за „Старчевата“ в Разлог. Карнавалът, който традиционно се провежда в първия ден от Новата година, събира възхитените погледи не само на разложани, но и на стотиците гости от страната и чужбина, които идват специално в нашия град за това великолепно зрелище.

Групите вече подготвят кожите, костюмите, маските, шият се носиите, лъскат се саби и ножове. Седем махали тази година ще се включат със своите групи в Старчевата и вече са излъчили своите първи чауш, първи ерген и първа мома, които ще водят групата. А това не е шега работа! Винаги за тези звания са се борили най-личните, най-добрите.

В Разлог, пазител на тези вековни традиции, на 1-ви януари ще има и малки кукери, по-малки даже от годинка, но още от тази възраст ще бъдат закърмени с традициите на Разлог.
А местните хотелиери и ресторантьори твърдят, че още от месец октомври имат заявки за нощувки за новогодишните празници, което включва – разбира се! – и Старчевата. Един дълговечен празник, който стопля сърцата и душите в зимния мраз.