Камера на Живо от Центъра на Разлог

Разложани не се предават! Задава се нов протест срещу увеличението цената на водата

Нов, по-мащабен протест се задава тази неделя по обед, в който разложани ще претендират, че увеличението на цената на водата е абсолютно нелогично и несъстоятелно. Инициаторите не са обвързани с каквито и да било организации и съвсем спонтанно се организират през миналата седмица.

На протеста миналата неделя протестиращите коментираха и издигнаха лозунги, че водата е природно богатство и не трябва да бъде увеличавана, още повече, че около Разлог водата тече „така от извора, без нито пречистване, нито се харчи ток, нито има помпи“.

Хората се надяват, че кмета на Разлог или може би представител на ВиК, или някой, представител на някоя институция, който и да е той, запознат с причините за влизане на общината във Водната асоциация, както и причините ВиК – Разлог да мине под шапката на Благоевград преди години, ще дойде сред тях, на протеста, и ще обясни защо това се е налагало и било ли е това от полза за абонатите на ВиК.Хората продължават да подкрепят протеста и през тази седмица изказвайки своето одобрение във фейсбук групата Да думаме на разложчи, фногооооо!, както и в Порталът на Разлог, Това са както местни граждани, които имат намерение да отидат, така и такива, които не могат да присъстват, но стискат палци да бъде постигнат поне частичен успех.

Протестът е с начало 12 часа и ще се проведе на път II-19, Симитли – Гоце Делчев, разклона за „Бетоловото“ и „Катарино“.