Камера на Живо от Центъра на Разлог

Разложанка пита Меглена Кунева: „Защо аз не заслужавам стипендия от 30 евро?“

pismojsПоредното недоволство, от български гражданин, по отношение на решението на Министерството на образованието да се дават стипендии на ромски ученици, е в лицето на Юлия Сачкова от Разлог. Програмата е за 1200 стипендии, а учениците, които ще ги получават, са 700.

Ето какво написа нашата съгражданка на стената си във фейсбук:

„Уважаема г-жо Меглена Кунева, родена съм `88а година и за 18 години, в които бях дете на република България, майка ми не получи и една стотинка детски или каквито и да е помощи. Но за сметка на това ми даде образование в елитно училище, в друг град, макар че родителите ми не винаги бяха на работа и добре осигурени. 5 години ме издържаха в друг град, далече, но аз всеки ден ставах сама и ходех на училище, без да бягам, без да се оплаквам дали имам дрехи, обувки или храна.

Завърших 12 клас през 2007 година с успех 5, 70, 67 извинени отсъствия ( или това са около 10-15 учебни дни) и нито едно неизвинено отсъствие! За всичките си тези „мъки“ получавах стипендия от 21 лева, същата сума, която и днес децата в някои училища получават за отличен успех!!! И питам с какво аз и другите като мен не заслужаваме стипендия от 30 евро???? Етническият ми произход? Социалното ми положение? Нима това не е дискриминация срещу мен?“