Камера на Живо от Центъра на Разлог

Районът около Ларго Мол Благоевград остава отцепен

Районът около Ларго Мол Благоевград остава отцепен. Централна градска част на Благоевград е затворена. Работещите в обектите, намиращи се в околността на Центъра може да се наложи да заобиколят.

Полиция е отцепила зоната, в която падна част от светещата фасада на най-големият благоевградски мол.

Припомняме, че вчера около 18.00 часа, след бурен вятър, в Благоевград падна фасадата на търговският комплекс.

За късмет на благоевградчани и гости на града, жертви или пострадали нямаше. Репортерска проверка показа, че на много места има счупени клонове. Чадърите, разположени на главната търговска улица вчера също на много места бяха паднали.


„Доста се уплашихме, вратата беше затрупана и  не знаехме, че има хора, които да ни насочат как да излезем. Влязохме вътре в мола, защото беше студено, но покривът се тресеше. Изведоха ни през кафето и минути след като излязохме, падна и фасада върху кафето“. Това разказват посетители, които са били в мола в Благоевград, за bTV.

Реалният собственик на сградата е община Благоевград, но тя е отдадена на концесия и концесионерът се грижи за сигурността. „Ремонтът ще бъде за сметка на концесионера, предполагам, че има застраховка“, заяви Иво Николов – зам.-кмет на Благоевград. Той уточни, че не е имал разговори с концесионера и не знае дали от общината са се свързали с него.

Тази нощ вятърът също бе доста буен. Редица сигнали са постъпили за счупени стъкла, врати, витрини и дървета.

Източник Blagoevgrad.eu