Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ромският квартал в Разлог отбеляза своя празник

Празникът на кв. „Нов път“ традиционно се отбелязва на 6 май, а жителите му го честват повече от 40 години. Първоначално тържествата са били отбелязвани в продължение на 3 дни, като в първия ден са празнували мъжете от квартала, на 2-рия жените, а на 3-тия момите и ергените. С времето, обаче, тази традиция отминава и в наши дни празникът се отбелязва на Гергьовден.

romipraznik

В тазгодишните мероприятия участваха общо 65 самодейци от Читалище „Развитие 2004“ в кв. „Нов път“. Най-малката участничка бе 3-годишната Елена Димитрова, която завладя публиката с перфектно изпълнен индийски танц.
Приятелска футболна среща се състоя на стадиона в с. Годлево между отборите на ромските квартали в Разлог и Гоце Делчев. Освен народни и индийски танци, самодейците представиха пред публиката и модерни танци. Хореографи на програмата бяха Здравко Михайлов и Елеонора Минкова, сценарист-Николай Минков. Николай Николов и Ангелина Кирилова бяха изненада на тазгодишните тържества със своите изпълнения на народни песни.

Празникът уважиха инж. Красимир Герчев-кмет на Община Разлог и зам.-кмета по социалните дейности Венцислав Гърменов. Инж. Герчев поздрави жителите на квартала с многогодишната традиция, както и именниците, като им пожела здраве и успехи.