Камера на Живо от Центъра на Разлог

РСПБЗН – Разлог напомня: Ползвайте стандартни отоплителни уреди, за да не стават инциденти

pojarnarazlog3За да не се допускат пожари и през новия отоплителен сезон от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в гр. Разлог съветват да се използват за отопление само стандартни и напълно обезопасени отоплителни и нагревателни уреди. Освен това не бива да се оставят без надзор включени или запалени уреди. Преди началото на отоплителния сезон е необходимо да се почистят комините, които ще се използват.

От Пожарната напомнят, че отоплителните уреди трябва да се монтират на минимум 80 см разстояние от горими материали като ламперии и домакинско обзавеждане. От Районната служба в Разлог съветват още, че не трябва да се използват уреди, захранвани с газ пропан- бутан под кота 0 на прилежащия терен, в помещения без естествена вентилация.  Пазете децата от печките, уредите и съоръженията. Тяхната невинна игра може да има непоправими последствия. Учете ги на лична безопасност.     Често напомняйте най-важните правила на възрастните роднини, близки и съседи. Безопасното отопление на възрастния съсед до Вас, касае и Вашата безопасност. Обърнете им загрижено внимание.

Преди началото на отоплителния сезон е необходимо да се почистят комините, които ще се използват. В случай на забелязан пожар трябва да се предприемат мерки за потушаването му и да се сигнализира Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“  гр. Разлог на телефон 112.