Камера на Живо от Центъра на Разлог

Ръст на новородените в разложката болница през 2017 г.

50 бебета повече са родени в Родилното отделение в град Разлог през 2017 година. Ръстът на ражданията в разложката болница дават преднина на здравното заведение пред градове като Дупница, Сандански, Петрич и други. Общият брой проплакали в ръцете на екипа на акушер-гинеколозите от Разлог е 359.

За 2017 година в община Разлог са се родили 207 бебета.

Първото бебе на 2018 година е Петър Ивайлов Добрев, роден на 2 януари. Негови родители са Кристина Георгиева Чолакова и Ивайло Петров Добрев. Последното бебе за 2017 година се казва Спасиана, родена на 28 декември, с родители Гергана Атанасова Татарска и Петър Спасов Татарски.

Д-р Радка Божикова-началник на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ-Разлог благодари на всички служители в отделението за големия професионализъм, вярата в доброто и успеха, както и за всеотдайността и жертвоготовността им. „Пожелавам на тях и семействата им крепко здраве, много щастие и още много успехи и много бебета. На родителите пожелавам здраве, отдаденост и топлина, а децата нека растат щастливи, да имат безгрижно детство и успешен живот“.
На 21 януари по традиция в Разлог се отбелязва Бабинден, а празникът неизменно е свързан с уникалното и неповторимо Бабино хоро. Пъстротата и живописната гледка от красивите носии, с които са облечени бабите и бебетата неминуемо оставят следи в съзнанието на всеки, докоснал се до тази феерия, пълнеща очите и сърцата с много топлина, красота, сила и вяра в бъдещето. От 14.00 часа в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“ ще се проведе традиционното тържество за Бабинден, а от 14.30 часа на Централния площад започва кулминацията на празника-забележителното Бабино хоро.

Източник blagoevgrad.eu