Камера на Живо от Центъра на Разлог

Световният шампион спечели втория гигантски слалом в Банско

Матийо Февр (Франция) завоюва своята втора победа в стартове за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, след като спечели втория гигантски слалом, който се проведе в Банско. За него това е първа победа в Световната купа от гигантския слалом във Вал д‘Изер (Франция) през декември 2016 година.

Французинът, който миналия петък изненадващо стана световен шампион в дисциплината, за втори пореден ден бе лидер след първото спускане, като днес той задържа водачеството си и във второто. В него той даде 12-то време, но това му бе напълно достатъчно за триумф с общо време от 2:25.29. Втори на подиума днес се качи Марко Одермат (Швейцария), който изостана на 0.75 секунди от победителя. Швейцарецът бе шести след първото спускане, след което даде четвърто време във второто и се придвижи с четири позиции напред.Трети днес завърши Алески Пентюро (Франция), който бе трети и след първия манш. Неговият пасив спрямо победителя бе 0.81 секунди, а преднината му пред четвъртия Тибо Фавро (Франция) 0.27 секунди. Пети днес се нареди третият от вчера Щефан Бренщайнер (Австрия), който отново направи великолепно второ спускане.

В битката за малкия кристален глобус в дисциплината два старта преди края на кампанията с 550 точки е Пентюро, втори с 525 е Одермат, а трети с 486 е вчерашният победител Филип Зубчич (Хърватия), който днес остана 14-ти. В генералното класиране лидер 1034 пункта отново е Пентюро, втори с 824 е Одермат, а трети със 718 е десетият от днес Марко Шварц (Австрия).

Програмата на Световната купа при мъжете продължава идната седмица със стартове в скоростните дисциплини, които оригинално трябваше да се проведат в Квитфил (Норвегия), но заради пандемията от коронавирус бяха преместени в Заалбах-Хинтерглем (Австряи). Състезанията в Австрия започват в петък със спускане, преди в събота да се проведе втора такова, а в неделя ще се състои и супергигантски слалом.

Източник: sportal.bg

Последвайте ни: