Камера на Живо от Центъра на Разлог

Свободни работни позиции към днешна дата: Търсят кадри за медицината и туризма в Разлог и Банско

mbalrazlog4Недостиг на кадри за здравеопазването и туризма в Разлог и Банско. Разложката болница търси да назначи двама анестезиолози, двама хирурзи и рентгенов лаборант. Това сочи справката на местното Бюро по труда.

Туристическият бранш също изпитва трудности да си осигури квалифициран персонал, макар да се изисква средно и по-ниско образование за обявените свободни позиции. Има работа за 15 сервитьори, 13 готвачи, 8 бармани, 7 камериерки, един помощник-готвач, трима рецепционисти, един работник в кухня.

„Искаме качествени кадри, за да осигурим добро обслужване на нашите гости. Но има текучество, доста от работниците се оказват неподготвени. Това е проблем от години за нас. А само след два месеца ще започне голямото търсене на кадри, над 4000 души ще бъдат заети в сферата на туризма в Разлог и Банско”, твърдят хотелиери от региона.

За работа в търговските обекти също няма достатъно мераклии. Само за месец август са обявени 23 свободни позиции за продавач-консултант. Шивашки фирми пък търсят да назначат 30 шивачки.