Камера на Живо от Центъра на Разлог

Свършват леглата за пациенти с коронавирус в болниците в Благоевградска област

Свършват леглата за пациенти с коронавирус в болниците в Благоевградска област. Най-тежко е положението в лечебното заведение в Гоце Делчев, където свободни места няма. Няма и възможност за разкриване на нови легла.

Всички 86 легла за пациенти с коронавирус в болницата в Гоце Делчев са заети, казаха от лечебното заведение. Заради увеличения брой заболели , които се нуждаят от болнично лечение през последната седмица там бяха разкрити още 38 допълнителни легла, които вече също са заети. В Гоцеделчевската болница нямат възможност да разкриват повече места. Там веднага след като се освободи легло, се заема от нов пациент.В болница „Югозападна“ в Сандански и Петрич има разкрити 85 легла за пациенти с коронавирус, които също почти непрекъснато са заети.

В Разлог 50% от леглата в местната болница са за болни с коронавирус. Там има около 10 свободни места, от общо 60.

По-спокойна е обстановката в областния център Благоевград. В държавната болница има настанени 90 пациенти с коронавирус, като от лечебното заведение казаха, че могат да разкрият още поне 100 легла.

В частната болница също към момента има свободни легла, както и готовност за разкриване на допълнителни.

Единствено в Специализираната болница за лечение на белодробни болести в Благоевград всички места са заети. От там казаха, че пациенти се налага да изчакват да се освободи място, за да бъдат приети за лечение.

Източник: Информационна агенция „КРОСС“

Последвайте ни: