Камера на Живо от Центъра на Разлог

Сдружение Алтернативи Интернешънъл е домакин на международен младежки обмен

Сдружение Алтернативи Интернешънъл Разлог за пореден път е домакин на международен младежки обмен „United we stand against radicalization”, който обединява 36 младежи от България, Англия, Испания, Италия и Турция.

Младежкият обмен се провежда в Банско от 30 август до 8 септември и основният му фокус е превенция на радикализацията на младите хора в Европа.

Участниците разискват теми като дискриминация, език на омразата, екстремизъм, причини и ефекти от радикализация, как може младите хора да се предпазват онлайн от влиянието на екстремистки групи, ролята на социалните медии и безопасното им използване и други.Младежите се потопиха и в българската култура и традиции чрез специално организирана за тях българска вечер с гости от къща Дешка-всички имаха възможност да се научат как да приготвят баница, да се пременят в български носии и да научат различни български хора.

Младежкият обмен се реализира от сдружение Алтернативи Интернешънъл, в партньорство с младежка група Hidden Voices от Англия и се финаннсира от програма Еразъм+.