Камера на Живо от Центъра на Разлог

Северин Димитров: В началото малко хора ни слагаха в сметките си

В осмия кръг на Суперлигата при мъжете тимът на Пирин (Разлог) победи като домакин лидера Монтана с 3:0 гейма и нанесе първа загуба на тима от Северозападна България. С този успех пиринци свалиха съперника от върха в първенството и са новият временен водач в таблицата. Ето какво каза в интервю за BGvolleyball.com треньорът на Пирин Северин Димитров за успеха и целите пред тима:
Свалихте Монтана от върха, вашият коментар за мача?
Най- важно е, че успяхме на сервис да ги пробием и да направим добра блокада. Спряхме в атака най-добрият им нападател – руснакът Кирил Клец . Общо взето всички елементи ни бяха на ниво. Не само блакадата и сервис, но и всичко останалало в играта.
Очаквахте ли категорична победа?
Определено не. Очаквах Монтана да се представи по-добре в този мач и той да бъде много по-труден, тъй като до този момент съперникът нямаше загуба. Но пък ние отбелязахме най-силния си мач до момента.
Кое беше решаващото за успеха?
Бяхме мобилизирани. Имахме огромно желание да ги победим и това ни водеше. И с подкрепата на публиката в Разлог взехме своето.
Ще успеете ли да задържите постигнатото?
Рано е още да се каже, но ще направим всичко възможно. Надявам се да продължим с доброто представяне. Защото през втория сезон имаме тежка програма. Имаме гостувания в Бургас, Монтана и Добрич…
В момента оглавявате Суперлигата, това вдъхва ли ви самочувствие и оптимизъм?
Да, радваме се на резултатите и на напредъка на момчетата. Още повече, че в началото на сезона много малко хора ни слагаха в сметките си в борбата за първите четири места в Суперлигата.
Какви са целите пред Пирин за този сезон?
Да, ще гоним присъствие в четворката на България. Наясно сме, че първи или втори няма как да станем, но ще се опитаме да спечелим медал, или бъдем сред най-добрите четири тима в Суперлигата.