Камера на Живо от Центъра на Разлог

Северин Димитров: Затруднихме Левски от начален удар, Владо Николов: Нямаме сигурност като отбор

Треньорът на Пирин Северин Димитров сподели, че неговият отбор е направил по-малко грешки от Левски на начален удар, което е било решаващо за крайния изход на мача.

„Имаме много добра ефективност на начален удар. Допуснали сме само 9 грешки за 4 гейма срещу 20 за отбора на Левски. Успяхме да ги затрудним много от начален удар. Това допринесе за крайния резултат. Като цяло това е нашият стил на игра – минимум грешки от начален удар и след това ще разчитаме на блок. На моменти обаче се видя, че куцаме. Пропуснахме доста блокади“, каза Димитров пред Диема спорт.

„Момчетата тренират добре. Има много голямо желание в тренировъчния процес. Раздават се изцяло и днес се видя мотивацията, с която излязоха, въпреки контузията на капитана. Той почувства силни болки в кръста и не можа да вземе участие. Надявам се до 2-3 дни контузията му да отшуми“, добави треньорът на Пирин. Относно новото попълнени на отбора Франсиско Сотелдо, наставникът заяви: При него въпросът е да успее да се подготви максимално добре. Ще му трябва един месец да влезе в ритъм.“

Треньорът на Левски Владимир Николов коментира причините за загубата от Пирин.
„За пореден мач играхме по-зле от противника. За мен разликата беше, че Пирин игра спокойно, точно изпълни това, което ние очаквахме. От нашата страна на игрището нещата са много хаотични. Не си спазваме местата, на които трябва да бъдем“, заяви Николов.

„Опитът Гордан в центъра беше, защото най-големият ни проблем от началото на шампионата е атаката. И днес също атакувахме по-лошо от противника. Присъствието на Гордан донесе доста свежест, но не беше достатъчно. Ще видим дали ще продължи да играе на поста център“, каза още треньорът на Левски пред Диема спорт.

„Нямаме сигурност като отбор. Дори когато водим, не мислим как да увеличим преднината си, а се притесняваме да не я загубим, което води до скованост в нашите действия. Допускаме грешки, за които не знам как е възможно да се случват. Имаше три ситуации в края, които наши играчи опитаха да отиграят с една ръка. Тези ситуации бяха абсолютно неадекватни. Трудно ми е да преценя защо така се получава. На тренировките нещата са много по-различни. Смилен и днес си свърши работата в атака, беше достатъчно ефективен и полезен. Гордан също, но другите звена не бяха на необходимото ниво“, добави треньорът на „сините“.

Той коментира и въпроса защо Левски играе в зала „Христо Ботев“, а не в зала „Универсиада“: „Проблемът с „Универиада“ е, че има по-комерсиални събития и ние не можем да я ползваме. Имах уверение от Тити Папазов, че ще можем да ползваме „Универсиада“, но се оказа, че не е точно така.“

Източник BGvolleyball.com