Камера на Живо от Центъра на Разлог

Северин Димитров: Стойностна победа

Треньорът на Пирин (Разлог) Северин Димитров заяви, че мачът с ЦСКА е бил по-специален, тък като „червените“ имат сериозни амбиции в първенството. Наставникът коментира победата над „армейците“ с 3:2.

„Въпрос на напрежение. В петия гейм се играеше точка за точка. Радвам се, че издържахме. Стойностна победа срещу стойностен отбор“, каза Димитров пред Диемa спорт.

„На контраатака имаме висок процент, това означава, че сме играли добре в защита. Надявам се тази победа да ни донесе самочувствие, защото имаше много напрежение преди мача. ЦСКА започна с агресивен начален удар, но след това спря, не знам защо, Започнаха да грешат и ние се възползвахме“, добави треньорът на Пирин.

Треньорът на ЦСКА Александър Попов призна, че неговият отбор не е играл добре при загубата с 2:3 от Пирин (Разлог). Поражението е второ за „армейците“ от началото на сезона.
„Разлог ни превъзхождаше в някои елементи. Ние се връщахме няколкпо пъти, дори в тайбрека, въпреки че играта не ни спореше. Жалко, защото имахме шансове в тайбрека, но ги проиграхме малко хазартно“, заяви Попов в ефира на Диема спорт.

„Не бих се фокусирал в защитата. Да не влизаме в конкретика, има някои неща, в които би трябвало да имаме превес, но днес не се получи. Малко трудно започваме сезона, дано да влезем в ритъм“, коментира треньорът на ЦСКА.

„В първия гейм започнахме да сервираме добре, след това омекнахме. За публиката началният удар сигурно е просто изпълнение. Състезателите, които умеят да го рискуват  и имат хубав сервис, имат стабилни резултати. Ние ще се стремем този сезон да правим това. Явно ще трябва малко повече време“, заяви Попов.

„Венцислав Георгиев показа в някои срещи, че привличането му ще ни е от полза. И за него и за нас е трудно да се напаснем, но бъдещето е пред нас“, добави Попов.

Източник BGvolleyball.com