Камера на Живо от Центъра на Разлог

Сеганов в основата на успеха на Малийе за нова победа в Турция

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Георги Сеганов и неговият Малийе Пиянго (Анкара) записаха 4-а победа от началото на сезона в турската Лига 1.

Волейболистите на Малийе, сред които и българският посрещач Иван Колев, биха без проблеми като гости слабака Инегьол Беледийе (Бурса) с 3:0 (25:21, 25:22, 25:23) в мач от 5-ия кръг. Успехът се оказа страхотен победа за треньора на тима Сердар Услу, който имаше рожден ден

Георги Сеганов изигра поредния си отличен мач за гостите и бе в основата на успеха. Иван Колев пък отново не се появи в игра. Най-полезни за Малийе бяха аржентинският национал Николас Бруно (3 блока, 59% ефективност в атака и 89% позитивно посрещане) и френският диагонал Джион Уендт (1 блок и 65% ефективност в атака) с 16 и 14 точки за победата. За домакините от Инегьол черногорецът Воин Чачич завърши с 16 точки.По този начин Малийе остана на второ място във временното класиране с 4 победи, 1 загуба и 12 точки. В следващия 6-и кръг Сеганов и компания са домакини на новака и аутсайдер Йеопарк Беледийе (Кула Маниса). Срещата е в неделя (18 ноември) от 13,00 часа българско време.

Източник sportal.bg