Камера на Живо от Центъра на Разлог

Седмокласници, от ОУ „Никола Парапунов“, заедно със свои учители, участваха в обучение по кодиране в Minecraft в Италия

От 05. 05. до 11. 05. 2019 г. учениците от седми клас Кристиян Сланчев, Иван Елчинов, Мартин Дурев, Стилиян Делибосов и Здравко Петров, при ОУ „Никола Парапунов“, град Разлог, придружени от своите учители, участваха в обучение по кодиране в Minecraft, водено от главния ментор на Minecraft, Марио Профумо в град Монополи, Италия.

Вече втора учебна година 14 – годишните ученици продължават успешно  работата си по Европейски проект „Създаване на дигитална среда на обучение“ / CODE – E/ по програма Еразъм + с координатор за българското училище – г – жа Йорданка Крънчева, старши учител по английски език.

Учениците са включени в клубове по кодиране, финансирани от проекта и водени от г – жа Анна Панкова, старши учител по информационни технологии, г – жа Катерина Радева, учител по география и икономика и г – н Иван Мишков, учител в ЦДО.Децата създават свои проекти, игри и анимират комикси в платформата Code.org и програмата Scratch, а в Sonic Pi те пишат кодове по дадени ноти и генерират свои музикални произведения.

С приложението Appinventor, учениците създадоха туристически пътеводител на община Разлог, който може да се използва от дигитални устройства, версия Android.

За направените проекти и проявената креативност по време на обучението, проведено на английски език съвместно с деца от други училища – партньори от Италия, Полша, Турция, момчетата получиха оценка „Перфектна работа“.

Същият преподавател проведе обучение и с учителите. Всички ученици и учители получиха сертификати за работа в Minecraft.