Камера на Живо от Центъра на Разлог

Синдромът Малена или защо красавиците са тормозени

Култовата роля на Моника Белучи все още е Малена от едноименния италиански филм. Актрисата играе образ, който е добре познато правило в психологията – твърде големите красавици са тормозени от другите жени.

Във филма Малена е жената-мечта за мъжете, въпреки че не го иска. Когато минава по улицата, всеки се обръща след нея, а от завист към красотата ѝ жените се стараят да унищожат достойнството ѝ.

Преди филма това поведение е било известно като обикновена женска злоба. Ако и вие сте се опитвали да очерните красива жена, която не познавате, то и вие сте сред жертвите на този синдром.

Всяка жена мечтае да е красавица и да привлича мъжкото внимание. Някои жени се подлагат на редица пластични операции и си поставят силикон, за да се издигнат в очите на мъжете.

Но при други дами тази красота, чар и харизма са естествени и именно те се превръщат в обект на завист. Жените, които са красиви с малко грим и изглеждат секси независимо какво облекат, са подлагани на тормоз.

Психологията нарича това Синдромът Малена и твърди, че красивият външен вид не е такъв голям плюс. Красивите момичета по-трудно намират приятелки, защото отключват ниското самочувствие на околните.

Никоя жена не обича да е заслепявана и да е по-грозната на снимката. Затова стои далеч от големите красавици. Типът Малена удря директно по съмненията във външия вид и кара много жени да мразят недостатъците по лицето и тялото си. А тази омраза ги провокира да нападат и унижават красивото момиче, вместо да му направят комплимент.При мъжете жените от типа Малена също отключват комплекси. На силния пол няма да му е приятно, че приятелката му привлича толкова голямо внимание и събира ухажори, без дори да си мръдне пръста.

Според психологията срещата с наистина красива жена показва до колко сте приели външния си вид. Една Малена ясно ще ви покаже дали мразите себе си или пък нямате проблем с начина, по който изглеждате.

Ако започнете да се ровите за недостатъци по вида, знанията и умствения ѝ капацитет, трябва да започнете с работа по самочувствието. Не превръщайте във враг всеки, който несъзнателно посочва слабите ви места. Чрез подигравки, клюки и агресия няма да наваксате това, което ви липсва.

Източник ezine.bg