Камера на Живо от Центъра на Разлог

Скръндза – стар ерген набързо намери парите си, заплашили го с детектор на лъжата

pari1Старият ерген от шуменското село Велино, за когото медиите писаха на 1 август, че са му откраднали 10 000 лв., преди няколко дни е намерил имането си непокътнато. 52-годишният Георги Г. внезапно се сетил, че сам преместил парите си в друго буре с жито, след като от полицията му намекнали, че ще го поставят на детектор на лъжата.

Досъдебното производство, което беше образувано след сигнал за кражба на 10 000 лева от частен дом в шуменското село Велино, ще бъде докладвано на прокурор с мнение за прекратяване. Това съобщиха днес от полицията в Шумен.

Преди няколко дни мъжът уведомил полицейските служители, че открил парите и нямало никаква липса. Още тогава имаше съмнение, че кражбата е инсценирана. Това твърдяха селските шерлокхолмовци, според които 52-годишният стар ерген Героги Г. бил голяма скрънза. Богатият бедняк карал на хляб и мляко. Имал стадо от 40 овце и 4-5 крави и добри пари изкарвал.

Същата вечер цяла нощ полицаи с буса на криминалистичната лабораторията правиха оглед, след като той съобщи, че 10 000 лв., които криел в житото в метална кутия, били изчезнали. По-големият му брат Иван отишъл да му иска малка сума на заем. Баткото, също бил неженен, но пенсионер по болест, имал спешна нужда от пари. Георги отишъл до скришното място, но след минути се върнал и казал на брат си, че парите ги няма. Тогава разплакан Иван отишъл до селския кмет за помощ, той пък повикал полицията и цяла нощ криминалистите обикаляли селото. Още тогава се заговори за инсценировка.

Няколко дни след това Георги си признал, че ги намерил, защото от полицията се заканили да го сложат на детектор на лъжата. Оправдал се, че на пияна глава ги бил преместил в друго буре с жито, но после се сетил и сам ги намерил. Той имал да дава пари на брат си, затова го разигравал, твърдят хора от селото. Били се договорили някакви наследствени ниви да останат за Георги, а той да ги наплати на брат си. Дължал му около 8000 лв.

Едва ли от полицията ще му търсят отговорност, че ги е разигравал, след като сам си е признал, умуват хората в селото, пише 24 часа. Дворът на Георги бил толкова разхвърлян, че кучка да влезе с кученцата си, ще ги изгуби, камо ли крадец да се ориентира и бързо да намери парите, подиграват се те.

Източник TrafficNews.bg