Камера на Живо от Центъра на Разлог

Слави Рачев е посланик на българското таекуон-до в Южна, Северна и Централна Америка

Основателят на клуб Чо Елит в град Разлог Слави Рачев бе избран от Обществения съвет на БФ Таекуон- до WTF за посланик на този спорт Панамериканския регион, включващ Южна, Северна и Централна Америка.

Консулът на България в Южна Корея, Панко Панов и инструкторът по олимпийско таекуондо, който практикува в САЩ, Славчо Рачев са едни от първите посланици на БФТ в световен мащаб. Те, както и националът по джудо Даниел Дичев, който по-рано тази година стана първият посланик на таекуондо в Япония ще представляват родното таекуондо, и ще спомагат за развитието и популяризирането на дейностите, инициативите на федерацията, съобщава struma.com.

Наскоро БФТ учреди Обществен съвет в подкрепа развитието на спорта в България, а неговата дейност вече е факт. Една от основните причини за учредяване на този съвет е проектът за създаване на европейски център по таекуондо, както и подкрепа, и популяризиране на успехите на българският спорт и в частност таекуондо, както в страната така и по света. Предложено е от БФТ през септември 2018 за почетен член на общественият съвет да бъде излъчен посланикът ни в Южна Корея, Н. П. Петър Андонов в знак на признание за подкрепата към спорта.

Председателят на родната федерация и вицепрезидент на WTE Слави Бинев излъчи посланиците на таекуондо, които представят и подкрепят родните спортни инициативи в световен мащаб.Панко Пенков притежава 2ри дан по олимпийско таекуондо, консул е на страната ни в Южна Корея и не спира да практикува и подпомага развитието таекуондо. Славчо Рачев е инструктор по таекуондо 5ти дан, основател на клуб Чо Елит и момента живее, практикува и развива олимпийският спорт в Ню Йорк. Даниел Дичев е професионален състезател по джудо в категория до 100 кг. и световен шампион по самбо за младежи. Така първите трима посланици на българското таекуондо ще представят и популяризират българския спорт в едни от най-развитие страни в света – родината на таекуондо – Южна Корея, Съединените Американски Щати и Япония. Слави Рачев в момента е в родния си Разлог по повод 10- я рожден ден на клуб Чо Елит.