Камера на Живо от Центъра на Разлог

Славянската писменост е от македонската земя! Путин ви се подиграва, бе, дондуковци!

Руският държавен глава Владимир Путин заявил, че 24 май е празничен ден в Русия заради Деня на славянската писменост, която „дойде у нас от македонската земя“. Тези думи човека я ги е казал, я не. Фейк нюз – дал интернет.

Ако преценяваме, обаче, от географска гледна точка той си е прав. Братята са родом от Солун – тогава македонска провинция в рамките на Византийската империя, Климент Охридски, който е с огромен принос при разпространението на писмеността е създадтел на Охридска книжовна школа, която, естествено, е в Охрид и по това време е част от българската държава.

Но да речем, че ги е казал.

Има ли някой, който да се съмнява в общата култура на Путин? Някой мисли ли, че тези думи са казани случайно? Едва ли. Това е грозна подигравка. Но не към България, българите и, несъмнено, не към водещата роля на българската държава при създаването и разпространението на славянската (или може би трябвя да кажем българската) писменост.

Това е грозна подигравка към управляващата политическа върхушка. Не можете да го осъзнаете, нали? Или не искате. А, дондуковци?

Тази върхушка, която няма силите и механизмите да защити държавата и народа си. А може би и историята си. Тази върхушка, чието съдържание е попълнено, вече над 25 години, от хора, които и хабер си нямат от това как се прави политика. От хора посредствени, които знаят, че са некадърни и не могат да направят никакъв полезен ход, не могат да помогнат по никакъв начин на страната си, на народа си, на отделния човек, но въпреки това се пъчат по събрания, митинги и ни лъжат и заблуждават, че от тях зависи добруването. Без тях едва ли не сме обречени.

Това е подигравка със същата тази върхушка, който преиначава нашата история в учебниците на децата ни, под давлението на англо-саксонските заповеди и поради османското й раболепие.
Разбрахте ли вече!? Не ставате за нищо! Махайте се!

И като започнаха сега едни мити фейсбук изявления, та ще е, със сигурност, цяла неделя. Понеже, нали, фейсбук е най-важен. Това им е трибуната на тях. Защото те нашите политиканти само там ги бива да говорят. По почина на техния вожд и самодържец. И очакват, може би, да крещим „Браво!“, че защитавате родината ни и историята ни?! Няма да стане! Гледайте си работата! Заслужавате си подигравките, както от запад, така и от изток. Ние не се отъждествявами с вас. Живейте си във вашата паралелна, изкривена вселена. Ние живеем нормален, човешки живот.

Махайте се!