Камера на Живо от Центъра на Разлог

След земетресението: Няма сигнали за материални щети и ранени. В Боровец взели труса за лавина

Вчерашния трус е усетен най-силно в районите на Благоевград, София и Самоков. Директорът на „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов обяви за „По света и у нас“, че няма сигнали за материални щети и ранени.

Доц. Петя Трифонова, зам.-директор на НИГГГ-БАН: В 20:02 часа беше регистрирано земетресение с магнитуд по окончателни данни 4,4 в близост до връх Мусала. Земетресението е било кратко и е усетено добре в около 40 км радиус.

Има усещане на територията на град София по високите етажи над 5 етаж. Усетено е в центъра, в „Младост“, „Света Троица“, но е усетено съвсем слабо.Нашата информация е, че като започнем от Самоков и Боровец, преминем през Благоевград на запад, Разлог и около Якоруда, Банско Велинград, усетено е дори частично в Пловдив.

„Хoтeлът ce рaзтрece и ниe ce уплашихме че е лaвинa. Прoдължи някoлкo ceкунди, после стана ясно, че e зeмeтрeceниe“. Това заяви турист от Боровец минути след силното земетресение от близо 4,5 по Рихтер, което бе регистрирано в 20.02 часа, съобщава standartnews.com

Източник: Информационна агенция „КРОСС“