Камера на Живо от Центъра на Разлог

След случая в Берлин, нов инцидент с нашенец потресе, този път, Испания

Инцидент с българин потресе Испания. 40-годишен наш сънародник, работил като охрана в клуб в Мурсия, е арестуван, след брутален удар, оставил млад мъж в кома, предава NOVA.
28-годишният Андрес Мартинез е с опасност за живота, с тежка фрактура на черепа. Той излязъл от заведение да пуши и ритнал бутилка, която ударила вратата на клуба. Когато се опитал да влезе обратно, охраната не го допуснала. Той бил отведен на площада, където охранителят го ударил.
Българинът е задържан от полицията. Въпреки че свидетели на тежкия инцидент са записали случилото се с мобилни телефони, той твърди, че не е удрял никого.

Както стана известно, през последните дни, четиримата нападатели на жена в берлинското метро, които я издебват и един от тях я рита изневиделица в гръб, са българи и са роднини. Видеото, заснето от охранителна камера в метрото, се превърна в една от водещите новини в Германия.

Говорителят на берлинската прокуратура Мартин Щелтнер заяви, че задържаният в понеделник и разпитан придружител на нападателя със сигурност е български гражданин и че всичко говори за това и че останалите са негови сънародници. Малко по-късно той съобщи, че нападателят е идентифициран. Мъжът се е укрил в България и в момента германските власти подготвят иск до българските си колеги за екстрадирането му в Берлин, информира bTV.

Според информация на „Берлинер цайтунг“ пък четиримата нападатели са роднини.

Видеото от нападението бе публикувано в петък. В понеделник първият от компанията бе задържан за разпит и освободен. Срещу него засега не е повдигнато обвинение, тъй като няма доказателства, че е участвал в атаката.

Той може да отговаря за престъпна небрежност, ако това бъде доказано. Според германския закон неоказване на помощ на пострадал при възможност тази помощ да се даде е престъпно нехайство.

Берлински известни личности обявиха парична награда за онзи, който издаде извършителя. Щелтнер обясни, че когато това е в помощ на държавата, законът поощрява подобни награди.