Камера на Живо от Центъра на Разлог

След 40 години – асфалт в Белица

След близо 40 години, беличани най-сетне видяха асфалтирани важни пътни артерии в малкото планинско градче.
Кметът на община Белица Радослав Ревански откри ремонтираната, най-дълга улица „Димо Хаджидимов”. Кметът поясни, че благодарение на общинските съветници и екипа в общинската администрация се реализира един дългоочакван проект за реновиране важни пътни улици на града. Над 600 000 лева са инвестирани в реновирането на улици в града, като средствата са от капиталовата програма на общината.
Местният свещеник  отец Николай Попов извърши водосвет и с осветената вода освети пътя за здраве, благоденствие и бе аварийно пътуване по него.
Имамът на Белица Ахмед Горелски прочете /дуа/ молитва за здраве и благоденствие на населението на Белица и общината и за всички хора преминаващи през главния път.
Извършено бе и жертвоприношение – курбан за освещаване на пътя и здраве на всички хора от имамът Халил Салих от с. Краище, който ще бъде раздаден на крайно нуждаещите се.
След извършените ритуали кметът Радослав Ревански, Йордан Траханов, представител на фирмата изпълнител, Мехмед Вакльов и духовните водачи в общината прерязаха лентата на новата придобивка и отвориха шампанско.