Камера на Живо от Центъра на Разлог

Сняг валя по високите части на Витоша, Рила и Пирин

През изминалата нощ прехвърча сняг по високите части на планините Витоша, Рила и Пирин. Снежинки прехвърчаха на Черни Връх, Мусала и връх Тодорка, съобщиха в социалните мрежи. Зимата обаче още е далеч.

Днес облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Ще духа до умерен, след обяд в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в крайните югозападни райони до 22-23°.

В планините ще бъде ветровито, с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. В Странджа ще превалява, но до обяд валежите ще спрат. Максимална температура на височина 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 3°.

През следващата седмица времето ще е динамично – с чести промени. В началото облачността отново ще е по-често значителна и ще превалява, в понеделник – главно в Южна България, във вторник – и на изток. Вятърът ще се ориентира от североизток, втория ден в източните райони временно ще се усили.
Дневните температури отново ще се понижат, повече в източните райони и максималните ще бъдат предимно между 12° и 17°. В средата на седмицата вятърът ще се смени с югозападен, ще се усили и бързо ще се затопли.

Източник: blagoevgrad.eu