Камера на Живо от Центъра на Разлог

Специална грамота за млади учени от Разлог създали дигитални 3D модели с телефон и таблет

Учениците Мария и Благой Манзурови от Разлог участваха в XVIII-та ученическа конференция по математика и информатика, която се проведе в ПМГ „Константин Величков“, град Пазарджик. Проектът „Създаване на дигитални 3D модели с телефон и таблет“ на Мария и Благой бе отличен със специална грамота от журито по Информатика.
„Във форума взеха участие 70 ученици от цялата страна, които представиха 50 авторски проекта по математика, информатика и информационни технологии. Конкуренцията бе много силна и затова получаването на специалната грамота е голям успех за Мария и Благой“, каза техният научен ръководител Мария Браухле, математик от Института по математика и информатика при БАН.
Мария е ученичка в 9 клас на ПМГ „Акад. С. Корольов“-гр. Благоевград, а Благой е ученик в 10 клас на СУ „Братя Каназиреви”-гр. Разлог. За тях това бе трето участие в научен форум. През миналата година те се представиха с доклад на международната конференция „Динамична математика в образованието“, състояла се през февруари в Института по математика и информатика на БАН, и участваха в Научната сесия на Ученическия институт на БАН, която се състоя през месец ноември.
„Пожелавам на двамата млади учени успешно развитие и постигане на още по-големи успехи в избраните от тях научни области“-допълни още Браухле.