Камера на Живо от Центъра на Разлог

Специално подбрани вина и много слънце, радваха участниците по време на третия голф турнир на Катаржина Естейт

На 28-ми май, в Пирин Голф и Кънтри Клуб се проведе третия турнир спонсориран от елитната винарска изба Катаржина Естейт. Близо 50 голфъра се състезаваха за специалните награди предоставени от Катаржина Естейт.

katarzinagolf1

Повече от 9 години, винарската изба Катаржина Естейт е водеща в производството и продажбата на специално селектирани вина в България, утвърдила себе си като една от най-успешните и иновативни винени изби в страната.
В слънчевия съботен ден, голф участниците имаха възможността да опитат вината от серията Contemplations, наслаждавайки се на голф играта на 18 дупки на Корс Б в Пирин Голф и Кънтри Клуб. Форматът на турнира бе скрембъл, а победителите спечелиха специално изработени бутилки от 6, 4 и 3 литра от Мерло & Каберне Фран от 2015 година. Благодарение на спонсорите имаше обявени и три специални награди – Най-дълъг удар, Най-близо до дупката и Най-близо до бутилката на Катаржина. Спечелилите специалните награди получиха магнум бутилка Le Rose от Катаржина Естейт.

Преди награждаването на победителите в турнира, Стамен Стамов – бранд мениджър на Катаржина Естейт, направи презентация на вината, които присъстващите имаха удоволствието да опитат. С добре подготвената си презентация г-н Стамов успя още повече да заинтригува голфърите и техните придружители, като още един път им показа защо Катаржина е лидер в производството на вина в България.

Наградата за Най-дълъг удар, определена на 11-та дупка на Корс Б, бе спечелена от Петък Калоянов. Стивън Плац, чиято топка падна само на 2,78м от 6-та дупка, спечели приза за Най-близо до дупката, а Никола Анев, грабна специалната награда на спонсорите – Най-близо до бутилката, неговата топка падна на 4,31м от бутилката на Катаржина, която бе поставена на феъруея на 8-ма дупка.

В главното класиране, надпреварата бе изключително успорвана. За третото място се бориха два отбора с еднакъв резултат, като в крайна сметка с по-нисък хендикап и по-добра игра на вторите девет дупки, с отборен резултат от 41 нетни Стейбълфорд точки спечели отбора на Стивън Плац и Уорън Смит. Второто място бе спечелено от отбора на Илия Кирчев и Тодор Т. Тодоров, с отборен резултат от 45 точки, а първото място, само с точка повече (46 нетни точки), се нареди отборът на Петър и Емил Калоянови. Победителите на турнира благодариха на Катаржина Естейт за добре организирания турнир и на екипа на Пирин Голф и Кънтри Клуб за добрата организация и добре поддържаното игрище.

След награждаването голфърите и техните гости се насладиха на коктейл в Клубната сграда на Пирин Голф и Кънтри Клуб, в компанията на едни от най-добрите вина на Катаржина сред които розето – La Vie est Belle(Животът е прекрасен), емблематичните вина от сериите Question Mark(Въпросителен знак) и La Bella, и отново вината от серията Contemplations(Размишления).