Камера на Живо от Центъра на Разлог

Стивън Хокинг: Трябва да се евакуираме от Земята до 100 години

Хората трябва да напуснат Земята през идните 100 години за да могат да оцелеят, предупреждава отново астрофизикът Стивън Хокинг.  В нов документален филм, наречен „Експедиция нова Земя“, който е част от серията на БиБиСи „Утрешният свят“, Хокинг твърди, че времето за Земята изтича. Хората трябва да напуснат планетата, за да оцелеят от предстоящите климатични промени, метеоритни удари, епидемии и пренаселване.

След като бе излъчвана 38 години, серията „Утрешният свят“ беше спряна от Би Би Си преди 14 години. Сега тя се възобновява и според запознати ще бъде много по-силна и интересна.

„Обединихме се около една проста и доста смела амбиция – да се въоръжим със знания за да осмислим бъдещето пред нас“, казва Тони Хол, генерален директор на Би Би Си. „Дали ще е създаването на изкуствен интелект, дали изчезването на работещите антибиотици, пътуване до Марс или 3D принтери произвеждащи храни, науката променя света много бързо“, продължава Хол.
Новата серия на „Утрешният свят“ не е първото място на което Хокинг говори за нуждата да бъде изоставена планетата Земя, но за първи път намалява срока за тази „евакуация“ на 100 години. През 2016 г. на дебат в университета Оксфорд, Хокинг беше споменал, че за да се спаси, човечеството трябва да напусне Земята идните 1000 години.

Източник megavselena.bg