Камера на Живо от Центъра на Разлог

Стихове на бански диалект удивиха тийнейджъри

banskokiУчениците от  ПГССТ ,,Алеко Константинов“ –  Банско се срещнаха с литературния деец Константин Икономов.  Срещата се осъществи в кабинета по български език  като част от дейността на Клуб ,,Грамотни днес и в утрешния ден“ с ръководител Роза Козарева, учител по български език и литература.
Тържествено и емоционално, в непринудена обстановка,  Константин Икономов запозна накратко учениците с литературната си дейност и със спецификата на своето стихотворство. Учениците рецитираха стихове от стихосбирката на поета ,,Требник“ и задаваха интересни въпроси за  важни житейски истини, залегнали в стиховете. Песента от стихосбирката ,,Мурови стребла“-,,Змей люба мамо, змей чье си зема“, написана на бански диалект, впечатли публиката с умението на автора по неповторим начин да пресъздава мелодичността и автентичността на банския говор.
Константин Икономов благодари за поканата да събеседва с младежите и им пожела да бъдат себе си, както и да не се отказват от това да изказват житейските си разсъждения в стихове, защото у всеки един от тях се крие бъдещ талант. Поетът подари на клуба своята нова стихосбирка ,,Часовник от пясък“.