Камера на Живо от Центъра на Разлог

Стрелба в Париж! На Шанз-Елизе, убит е полицай

Един френски полицай е застрелян, а още двама са ранени в Париж на централния булевард „Шанз-Елизе“. Един от нападателите е убит.

Престъпниците са били двама според полицейски източник. А очевидец съобщил, че мъж излязъл от кола и открил стрелба с автомат.

По-късно убиецът бе идентифициран, а полицията издаде заповед за арест на втория заподозрян, който пристигнал с влак от Белгия.

Убитият полицай бил застрелян в автомобил, който чакал на червен светофар, от нападател в преминаваща кола, съобщи полицейски профсъюз в Туитър.

Целенасочено нападение

По телевизия Бе Еф Ем говорителят на вътрешното министерство Пиер-Анри Бранде поясни:

„Малко преди 21 часа (19 по Гринуич) една кола се изравнила с полицейски автомобил, от нея излязъл мъж и открил огън, доколкото знаем – с автоматично оръжие, по автомобила на полицията. Той убил един от полицаите и тръгнал да бяга, като междувременно взел на прицел други полицаи“.

Мъжът е успял да рани още двама, след което е бил застрелян от силите на реда, каза говорителят, като подчерта, че полицаите са били мишена на целенасочено нападение.

Той отбеляза, че обстоятелствата около нападението засега не са установени и е твърде рано да се каже какъв е мотивът за атаката.

Полицията е отцепила района, а жителите са посъветвани да избягват района на „Шанз-Елизе“, един от най-прочутите булеварди в Париж.

Репортер на Ройтерс е видял хеликоптер да кръжи над центъра на града.
Нападението съвпадна с последните телевизионни дебати между кандидатите преди първия тур на президентските избори във Франция в неделя.

Кандидат-президентите Марин льо Пен и Франсоа Фийон отмениха днешните си предизборни прояви след кървавия инцидент в Париж.

Антитерористична служба пое следствието

Антитерористичното подразделение на парижката прокуратура започна разследване на нападението, съобщи Франс прес.

Френският премиер Бернар Казньов пристигна в Елисейския дворец за кризисно съвещание с президента Франсоа Оланд.

Престъплението е извършено три дни преди първия тур на президентските избори във Франция, която е в извънредно положение, въведено след вълна джихадистки атентати (от 2015 г. насам), отнели живота на общо 238 души.

Източник E79 News