Камера на Живо от Центъра на Разлог

Студентка в Алма Матер, от Разлог, инициира изложба „Без страх“ в читалището

Художествената изложба Без страх на Софийския университет Свети Климент Охридски и сдружение Изкуство в действие гостува в читалището в град Разлог до 12 май. Изложбата е позиционирана на втория етаж на сградата.

Картините са в Разлог благодарение на инициативата на второкурсничката Мария Бонкова от Разлог, която учи Визуални изкуства в Алма Матер.

Организирането на изложбата не беше никак лесна задача. Въпреки това малкото ни градче вече няколко пъти е показвало, че има как съвременното изкуство да влезе в ежедневието ни и реших, че моята задача в практиката ще е да организирам изложба тук, споделя Мария.
Името на изложбата Без страх не е избрано случайно. Според Мария все повече млади хора, най-вече от малките градове, се страхуват да се занимават с изкуство, а именно то носи красотата, която ни вдъхновява.

По начало художниците обичаме социално значими теми и се опитваме да сме полезни навсякъде, където има нужда от нас и от нашето изкуство. Още се градя като личност и това несъмнено оказва влияние на бъдещото ми развитие и мислене, казва още младият творец.