Камера на Живо от Центъра на Разлог

Студентка, от Разлог, с шанс за кралска награда

inakanazirevaТалантливо момиче от България получи огромно признание и шанс да се бори за голяма награда във Великобритания. 24-годишната Ина Каназирева от Разлог стана една от 100-те номинирани студенти от целия свят за престижната архитектурна награда RIBA на Кралския институт на британските архитекти (Royal Institute for British Architects). Това е най-престижното архитектурно отличие на Великобритания.

Ина, която е студентка в Лондон в авторитетен университет по архитектура, е претендентка за сребърен медал. Тя участва с проект за библиотека на община Варна.

Нашето момиче е първата българка с номинация от английски университет, което е огромен успех, коментират известни имена в архитектурата, които прогнозират блестяща кариера за красивата разложанка. Миналата година Ина е спечелила и второ място в университетска класация, където се е борила със 150 свои колеги от целия свят.

Според регламента за архитектурна награда RIBA, за която Ина се бори, всяка година се връчват бронзов, сребърен и златен медал. За бронзов се борят бакалаврите, за сребърен – магистрите, и за златен – топархитектите.

Призовете се обявяват през септември. Тогава Кралският институт на британските архитекти (RIBA) връчва и традиционната си награда „Стърлинг“ за настоящата година.

Източник standartnews.com