Камера на Живо от Центъра на Разлог

СУ „Бр. Каназиреви“ е в топ 100 в страната и 3-то в областта според матури 2017

Министерството на образованието публикува резултатите на всички училища в страна от матурите в 12 клас. Това е топ 1000 на училищата в България според матурата по български език и литература.

Средно училище „Братя Петър и Иван Каназиреви“  – Разлог се утвърждава като едно от водещите училища в страната след като заема 71-во място на база проведените матури през тази година. В областта Разложката гимназия заема престижното 3-то място. Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Стойчев“ се нарежда на 438-мо масто в тази класация в страната, а Професионална гимназия по механизация на селското стопанствo заема 694-то място. Професионална гимназия по транспорт е на 762-ра позиция.

Първа немската гимназия в София застава начело в класацията от матурата по български в 12 клас. Следва 73 СУ в София, известно като „Втора немска гимназия“. А на трето място е Испанската в София. Четвъртото място е за Класическата гимназия в столицата.
В топ 10 има общо 7 столични училища. Другите са Американският колеж в София, СМГ и Първа английска гимназия. В челната десетка са две пловдивски училища – ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“, а така също и ловешката гимназия – ПЕГ „Екзарх Йосиф I“.