Камера на Живо от Центъра на Разлог

Съдът в Петрич позволи на мъж да стане жена

Млад мъж, роден в Петрич, вече стана официално жена. 26-годишният нашенец смени пола си от мъжки на женски, както и ЕГН-то си с решение на районния съд в южния град, след като подаде молба в края на миналата година, съобщава телевизия „Канал 3“.

Младежът от дълги години живеел във Франция и там си е направил десетина операции, а сега му предстои и най-важната – за премахване на половия член и оформяне на женски полови органи. Назначеното вещо лице е дало заключение, че се касае за разстройство на половия идентитет (транссексуалност) и процесът е необратим.

Мъжът от дете се обличал с рокли, играел с момичета и кукли, говорел за себе си в женски род. Визуално също приличал на момиче. Когато бил малък, починала майка му, а баба му и дядо му се опитвали да го принудят да се облича и чувства като момче, но не успели. Баща му, който живее и развива бизнес в София, също не успял.
Транссексуалният младеж още на 10 г. бил изпратен да учи в чужбина, завършил е моден дизайн в Париж. Работел е като манекенка. Проблем обаче имал с женските си имена и ЕГН, заради което поискал официално от съда да го признае за жена.

Магистратите уважиха молбата му, като предстои да му се издадат нови документи, а решението е окончателно.

Източник fakti.bg