Камера на Живо от Центъра на Разлог

Съдят данъчен инспектор, потърсил подкуп от търговец в Разлог

Благоевградската прокуратура внесе обвинителен акт срещу данъчен служител, задържан с подкуп. Обвиняемият Георги Ц. заемал длъжността на главен инспектор по приходи в ТД на НАП-София, отдел „Оперативни проверки“.

В периода 22.02.2017 г. – 28.02.2017 г., на различни места в Разлог, той поискал и приел подкуп, за да не извърши действие по служба, а именно да не състави акт за установяване на административно нарушение.

При проверка на хранителен магазин, стопанисван от ЕТ „Б. – Г.Б.“, и констатирана разлика в касата на търговския обект в размер на 41.81 лв., той поискал подкуп в размер на 1500 лв.

Няколко дни по-късно, в изнесено работно място на ТД на НАП в София, в качеството му на длъжностно лице обвиняемият Ц. приел от представител на фирмата плик със сумата от 1000 лв., за да не състави акт.

При условията на неотложност било извършено претърсване, при което в чантата на Г. Ц. са били открити предадените му пари.

С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград обвиняемият данъчен служител бил задържан за срок до 72 часа, а впоследствие спрямо него била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
С решение на Софийски апелативен съд той бил освободен от ареста срещу „Парична гаранция“ в размер от 1500 лв.
Предстои насрочване на делото от съда.

Източник DarikNews.bg