Камера на Живо от Центъра на Разлог

Създават ученическа гора в местността „Трестеник“

Със създаването на ученическа гора на площ от 3 декара в местността Трестеник започна Седмицата на гората в „ДГС Белица”.  В инициативата участваха ученици от осмите и деветите класове на СУ „Кирил и Методий” в гр. Белица и служители на териториалното поделение на ЮЗДП, с подкрепата на Народно читалище „Георги Тодоров 1885 г.” в града.

На подготвения за залесяване терен учениците се запознаха с инструментите и технологията на засаждане и развитие на младите фиданки. Всички с голямо въодушевление се включиха в засаждането на младата гора. Първите опити бяха по-неуверени, но с помощта и съветите на професионалистите лесовъди на децата им стана интересно и всички засадиха по няколко дръвчета.

След приключване на залесяването „младите лесовъди” получиха награди – футболни топки и лакомства за проявеното старание и ентусиазъм.
В рамките на Седмицата на гората „ДГС Белица” предвижда конкурс за най-добра рисунка на тема „Гората е живот”, в който участват ученици от петите класове от училищата в общината.

Източник DarikNews.bg