Камера на Живо от Центъра на Разлог

Сърцераздирателно изпълнение! Тираджия пее „Облаче ле бяло“ (видео)

Една от най-затрогващите и емблематични песни „Облаче ле бяло“, символ на вечната носталгия по всичко родно и свидно, отекна в кабина на тир.

Шофьорът с меден глас и много чувство пресъздава песента изключително въздействащо. Видеото от изпълнението е заснето преди  година, но сега отново набра скорост в социалните мрежи, обиколи всички канали и разплака десетки хиляди българи и македонци.

Тираджията всъщност изпълнява „Облаче ле бяло“ по авторовия текст на Ран Босилек , но в македонски вариант с оркестров аранжимент.

Посланията на песента от десетилетия обединяват мъката и носталгията на българските емигранти и мелодията е неразделна част от всички сбирки на нашенци в чужбина.

Да си на път през минимум две трети от година е тежка професионална участ. Самотните шофьори тъжат по семействата си и родните си земи, а очевидно песните помагат да преживяват по-лесно тягостните дни на шосето.
Това се доказва и от красивата тираджийка Людмила, която поздрави от пътя всички свои колеги с песента на Цеца „Трепни“. Гласът ѝ на славей обаче бе позабравен около дейсността ѝ на дилър на дрога в Пловдив.

Ето и видео от изпълнението на „Облаче ле бяло“:

Източник TrafficNews.bg