Камера на Живо от Центъра на Разлог

Съставиха акт на заявителя на протестите в Разлог

Протокол и акт за нарушаване на обществения ред по време на протестите са съставили полицейските служители на Димитър Марков, който е човекът подал заявленията за провеждане на протестите на 11-ти и 18-ти ноември срещу увеличението цената на водата.

Съставителят на АУАН е намерил, че въпросното лице „като организатор на мирен протест митинг, против увеличението на водата, нарушава обществения ред, като престоява и затваря главен път II-19, подстрекава участниците и не спазва полицейско разпореждане“. Санкционираният е подписал, но не е съгласен с изложеното в акта за административно нарушение.

Самият той твърди, че не се чувства като организатор, в пълния смисъл на думата, а такива са всички, у които е назряла идеята за стартирането на тези протести.

Във фейсбук групата Да думаме на разложчи, фногооооо!, хората са видимо разочаровани от факта, че е съставен акт на Димитър Марков. Споделят, че „За подстрекателство са нужни доказателства. Какви доказателства имат, че подстрекаваш?“, както и „Мисля, че е редно ние всички, които сме били горе на протеста да съберем сумата, която на Митко му бъде наложена като санкция“. Потърпевшият достойно казва, в рамките на дискусията: „Но аз мисля свободно, имам гражданска позиция и винаги ще я изразявам.“30 предупредителни протокола са съставени на протестиращи граждани за неспазване на обществения ред на територията на област Благоевград от началото на протестните действия.