Камера на Живо от Центъра на Разлог

Състезания по правопис и приз Будител на годината бележат Деня на народните будители в Банско

banskopaisiy2Състезания по правопис Аз пиша грамотно и приз Будител на годината ще се състоят в Деня на народните будители в Банско. За поредна година общината ще отбележи подобаващо 1-ви ноември.

Призът Будител на годината за 2016-та кметът Георги Икономов ще връчи пред паметника на Св. Паисий Хилендарски, авторът на първото просветителско произведение в българската история.

Ежегодно наградата се връчва на местни дейци, дали своя принос в сферата на културата и образованието. До момента носители на приза са Йорданка Калистрина през 2012 г., Константин Икономов за 2013 г. и Отец Георги Касапинов през 2014 г.

Традиционно общината планира и станалото традиционно състезание по правопис на тема Аз пиша грамотно. Възпитаници на училищата в региона ще се борят да покажат, че именно те са най-грамотните. Те ще премерят сили във владеенето на родния език.

Миналогодишният победител – ОУ Св. Климент Охридски, гр. Добринище, тази година ще бъде домакин. Тематични награди са предвидени за всички участници от Община Банско.

Източник Bansko.net