Камера на Живо от Центъра на Разлог

Със забита кирка на колата атакуваха шефа на петричкия музей

Неизвестни атакуваха колата на директора на Исторически музей – Петрич Сотир Иванов.  Автомобилът, който бил паркиран пред кметството в Петрич, е осъмнал със забита кирка на предния капак. Видеокамерите са заснели вандалския акт, полицията издирва извършителите.  25-годишната кола, марка „Форд Орион”, е закупена с лични средства, но се ползва за нуждите на музея. Сотир Иванов недоумява за случилото се. За него това може само емоционално обременен човек да го извърши.  „Колата е жест към културното наследство на Петрич, автомобилът е личен, но се ползва изключително и само за нуждите на музея, защото имаме външни обекти.
Без транспорт самата дейност на музея е невъзможна. Не мога да си представя защо се случва това, понеже музеят промени самия Петрич. Музеят е създаден през 2006 година, а в момента имаме толкова  туристи колкото цяла Югозападна България няма. Това се оценява както от обикновените хора, така и от бизнеса, защото това е туризъм, който се очаква да дава 50 % от приходите. Не виждам очевидна причина”, каза  Сотир Иванов.
Това не е първото посегателство срещу него. Миналата сряда неизвестни сипали захар в резервоара, а навръх Разпети петък спукали четирите гуми на автомобила.
Сотир Иванов бе категоричен, че е спокоен и не се страхува. Той смята, че атаката не е дело на иманярски банди, а по-скоро деяние  на лична основа. Иванов разчита, че полицията ще си свърши работата и ще разкрие извършителите.