Камера на Живо от Центъра на Разлог

С деца на плажа? Може, но след като навършат 3 години

Освен полза морската вода може да докара и вреда на човешкия организъм особено при децата. Затова трябва да бъдем много внимателни, когато избираме мястото за почивка.

Най-големият риск идва от факта, че край морската вода радиацията е много силна. Освен директните лъчи, има отражения от пясъка и водата, които допълнително натоварват с ултравиолетово лъчение. За този факт трябва да внимават особено родителите на деца до 3-годишна възраст. В този начален период от живота клетките имат памет и разрушаването на ДНК-то им оставя белег завинаги. Натрупва се в клетъчната памет и увеличава риска от рак на кожата.

Освен това морската вода има способността да изсушава кожата. Това се дължи на капките, които остават на тялото. Капки на работа на принципа на обектива, концентриращи слънчевите лъчи, поради което и суха кожа. Поради капчиците и предизвика изгаряния. За да се премахне този проблем, е достатъчна, потапяне, избършете кожата с кърпа.
От морската вода кожата става по-чувствителна, така че много запознат дискомфорт на морска сол. Как да се премахне дискомфортът и сърбеж, оставаща след къпане? Дискомфорт преминава след душ следи разтваряне соли.

Къпането в морето може да бъде вредно при замърсявания на плажа или при субективни фактори –  алергии и повишена чувствителност към морска сол. Във всички други случаи, ако солта, и ще остане върху кожата, тя помага да се засили имунната си система като един вид маска. Хората трябва да внимават и да избягват категорично замърсена морска вода, ако не искат да получат алергии, или обриви по тялото  по тялото и да се наложи да посещават лекар още след първото къпане.

Източник marica.bg