Камера на Живо от Центъра на Разлог

С концерт на млади таланти бе закрит „Огънят на Орфей“ в Разлог

Със заключителен концерт на млади таланти бе закрито дванадесетото издание на Международната лятна академия за изкуства „Огънят на Орфей“ в Разлог. Специален гост на финалната вечер бе Ралица Базайтова – главен експерт в Министерството на културата.

На галаконцерта в залата на Народно читалище „15.09.1903 – 1909“ бяха връчени специалните награди на община Разлог за най-талантливите музиканти, участвали в „Огънят на Орфей“, и всеотдайните им преподаватели.

Публиката успя да се наслади на виртуозните изпълнения на възпитаниците в майсторските класове по пиано, кларинет, цигулка, тромпет и оперно пеене.

В заключителните прояви в последния ден на академията бяха включени изложби на творци от майсторските класове по живопис, фотография, в които участие взеха и младите таланти от Разлог.

В майсторските класове по класически музикални инструменти, пеене, фолклор, живопис, фотография, театър и др. се обучаваха млади таланти от България, Русия, Полша, САЩ и Германия.
По време на академията в Разлог се провеждаха и майсторски класове по музика, литература, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци.