Камера на Живо от Центъра на Разлог

С моноспектакъл, претендентът за “Аскеер” – Иван Юруков гостува на 27 април в Благоевград и на 28 април в Петрич

Един от най-харесваните и популярни наши актьори от театралната сцена и телевизионният екран – Иван Юруков ще зарадва феновете си в югозападна България с най-новото си творение – комедийния моноспектакъл “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ”. На 27 април “странната птица” ще кацне точно в 19.00 ч. на сцената на Драматичен театър “Никола Вапцаров” в Благоевград, а на 28 април в Петрич – в салона на Читалище “Братя Миладинови” също в 19.00 ч.

Билетите и за двете представления са в продажба и могат да се закупят на място от касите на съответните зали по градове /Билетната каса на ДТ „Никола Вапцаров“ – тел: 0879/52 37 29; за билети в Петрич – на тел.: 087 8407306/.

Преди броени дни, актьорът бе номиниран за “Аскеер” в категорията главна мъжка роля за блестящата си игра в премиерната постановка на Народния театър “Майстори” – за ролята на майстор Найден. В “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗВА КУ” актьорът отново вдига летвата пред себе си, представяйки чудесно най-различни цветни и страстни персонажи и влизайки най-вече в ролята на нощният пазач, който всъщност говори с Пилето, което казва ….КУ.

Моноспектакълът е може би най-висшата театрална форма и огромно предизивкателство за актьора” – споделя вълнението си Иван  Юруков. “Щастлив съм, че се реших на тази крачка и съм благодарен на хората, с които осъществихме “Пилето…” достойно”. Моноспектакълът е създаден по сборниците с разкази „Малкото име на дните” и „Тиква!” на Александър Урумов, който пише сценария. Музиката е на Михаил Шишков-баща, а самият Юруков е и режисьор на представлението.

   “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗА КУ” ще се играе в София на 8 и 26 май в Нов театър НДК. Билети за двете дати можете да намерите в системата на Eventim.bg и още в Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, Orange, бензиностанции OMВ, Български Пощи, магазини Технополис.
Последвайте “ПИЛЕТО, КОЕТО КАЗА КУ” във FacebookТУК.

Билети за представленията на 8 и 26 май можете да намерите – ТУК.

Този сезон можете да гледате Иван Юруков и в спектаклите на Народния театър – „Майстори”, „Добри хора”, „На ръба”, „Хъшове”, „Хамлет”, „Вишнева градина”, „Ревизор”, „Полет над кукувиче гнездо”, „Идеалният мъж”, както и в „Червено” в Театър 199.

Освен тазгодишната сериозна номинация за Аскеер за главна мъжка роля в “Майстори”, до сега актьорът е номиниран за Икар за главна мъжка роля в „Лов на диви патици”. Има и още три номинации за Аскеер за „Лов на диви патици”, „Бягащи странници” и „Лекар по неволя”. Удостоен е с награда от Министерство на културата за постигнати високи творчески резултати и принос в развитието на българската култура през 2008 г.