Камера на Живо от Центъра на Разлог

Таекуондистите от „ХОУК -БАНСКО” стъпиха и на европейския подиум

От 24 до 30 април в град Ливърпул, Англия, се проведе Европейското първенство по Таекуон-до ИТФ. В престижния форум участие взеха над 1000 бойци от 30 страни.

Състезателите на таекуон-до клуб “ХОУК-БАНСКО“ – Катрин Гемкова и Даниел Валеюв взеха квоти за участие, след като станаха държавни шампиони в своята възрастова група и категория.
„Това е първото участие на състезатели от клуба в Банско на такова престижно състезание и тяхното представяне беше отлично. Поздравявам всички мои възпитаници и им пожелавам това да бъде само началото” сподели треньора им Николай Кехайов след форума.

Катрин Гемкова спечели сребърен медал в категория 58 кг девойки в драматичен финал с представителката на Русия. Младата таекуондистка завоюва второ място и на спаринг отборно, като нашите представителки остъпиха на финала от руските им съпернички.

Даниел Валеюв победи в две срещи, но на полуфинала беше спрян от състезателя на Украйна и остана с бронзов медал в категория 55 кг. В общото класиране България се нареди на престижното 3-то място с 11 златни, 11 сребърни и 20 бронзови медала, водена от Украйна и Русия.

Източник DarikNews.bg