Камера на Живо от Центъра на Разлог

Тази вечер е Детската Евровизия! Нека пожелаем успех на Лидия Ганева

lidiyaganevaЛидия Ганева ще представи България в тазгодишното издание на Детската Евровизия. На сцената в Средиземноморския конферентен център в малтийската столица Ла Валета тя ще изпълни „Вълшебен ден“ – песен на Влади Ампов – Графа, който е написал текста заедно с Илия Григоров.

Участие в музикалната надпревара са потвърдили 17 страни – Австралия, Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Израел, Ирландия, Италия, Кипър, Македония, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Украйна и Холандия.

Този път в музикалния конкурс има съществена промяна в системата за гласуване. С решение на управляващата група за Детската Евровизия, Европейския съюз за радио и телевизия и малтийската обществена телевизия, зрителският вот отпада и е заменен от гласуване на две международни журита – професионално и детско, с по пет члена от всяка участваща страна. Ще има и експертна група от трима членове, която ще оценява изпълнителите в конкурса на живо по време на финалния концерт. Всяка от страните-участнички ще има право да определи състава на професионалното и детско жури, а гласовете им са с равна тежест – 50:50. Те ще посочат и свой говорител, който да съобщи резултатите по време на шоуто.

Шоуто тази година ще бъде 150 минути и ще започне в 17:00 часа българско време и ще бъде предавано на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Междувременно малката Лидия се изяви отлично на генералната репетиция, съобщиха от екипа на Лидия от БНТ. Генералната репетиция е най-важната вечер за всички участници, тъй като тогава гласуват професионалните и националните журита.

Източник Bnews.bg