Камера на Живо от Центъра на Разлог

Талант в шахмата от Разлог, с редица победи славещи името на града, търси подкрепа за своето развитие

На редакционната поща пристигна мейл, който не бихме пропуснали за нищо на света.

Талантливият шахматист от Разлог – Румен Гачев, търси подкрепа, за да може да се развива в любимия си спорт. Той е печелил много турнири, както можете да се уверите от приложените линкове по-долу. Всичко за шахмата е научил сам, без чужда помощ, от практиката. От писмото не става ясно дали Румен е търсил помощ от някого конкретно, но твърди, че Община Разлог не му е помогнала с нищо, за да може да ризвива способностите си в шахматната игра, въпреки, че в един от турнирите е посочено, че той се състезава от името на Пирин (Разлог).
Отправяме апел към всеки, който може и иска да помогне на Румен, както и към общинските власти, защото слабостта към спорта на ръководните персони в кметството е всеизвестна. Пък и едва ли един шахматист би натоварил общинската хазна.

Ето и самото писмо, което публикуваме с частична редакторска намеса:

„Здравейте, казвам се Румен Гачев, от град Разлог, на 24 години съм .. и така да започнем.

Аз играя шахмат от 10/12 години и досега съм се представял много добре. Аз не сум имал треньор или да съм играл в някакъв клуб по шахмат, всичко съм научил от практиката.

Ето ви инфо за мен за турнирите:Тук вижте колко е моят рейтинг, а колко е реитингът на тия, които съм победил, а тук успях да спечеля турнира Шахматна Коледа в Сандански през месец декември 2016г.

В Банско имаше международен турнир 2010 или 2011 година и се бях представил най-добре от всички от Пиринско.

Вижте, дори тук нямам реитинг, а съм пред много силни играчи

Тук станах трети в шахматен клуб ВИКТОРИ БЛАГОЕВГРАД. Те имат треньори, играят на повече, на много повече турнири от мен, а аз ги смачках.

Тук станах шампион на градско първенство за юноши в Разлог

На проведения шахматен турнир в Разлог, през 2009г., най-добрият млад шахматист е Румен Гачев, шампион за юноши – градско първенство.

Имам и шахматен филм направен от едни режисьори от Пловдив за живота ми и много други неща, но несмятам да го покажа… за сега.

Та всичко това го написах, защото Община Разлог досега не ми е помогнала в нищо да напредна повече. А във вестниците имаше много информация, а както виждате и в интернет.

Просто не знам,  може би защото по народност съм ром, незнам, ако можете публикуваите това да разберат хората колко ценят и подкрепят тези, които се борят за града !

С уважение Румен Гачев“