Камера на Живо от Центъра на Разлог

Танцова формация „Перун“ замина за френския град Сент Етиен, връща визитата на Фолклорна група „Мозайка“ отпреди 2 години

Тази сутрин Танцова формация „Перун“ замина за френския град Сент Етиен. Това ще бъде първо гостуване на разложка формация в града по ответна покана на тамошната Асоциация „Монплезир“ и Фолклорна група „Мозайка“.

Сент Етиен

Разложките самодейци ще вземат участие в редовните фестивални празници през месец октомври в града Сент Шамон. Танцьорите от „Перун“ ще дадат и представителен концерт в град Сент Етиен заедно с техните френски приятели от група „Мозайка“ със съдействието на кметството в града.

Тази вечер разложките самодейце ще бъдат приети в Асоциация „Монплезир“ на обща маса с българо-френски мезета., а утре вечер в ресторант Ginette d’or (на снимката долу), който е на надморска височина близо 2000 метра, ТФ „Перун“  ще бъде официално посрещната. Заедно с това разложани ще изиграят няколко танца, за загрявка, преди първия концерт в събота.

Фолклорна група „Мозайка“

Ресторант Ginette d’or
По идея на Николай Кутлин, който е от град Разлог, но от години живее във Франция, и по покана на разложката Танцова формация „Перун“, през лятото на 2015 година, френски любители на български фолклор бяха на гости в Разлог.