Камера на Живо от Центъра на Разлог

Танцова формация „Мехомия“ и състав от Добърско на Международния ден на танца в Гоце Делчев днес

Община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета 1865“ организират за поредна година празнично отбелязване на Международния ден на танца на 29 април 2017 г. – събота.

Международният ден на танца е 29 април – обявен е за такъв от ЮНЕСКО през 1983 година. Всяка година на този ден се чества танцът като едно от основните изкуства.
В Гоце Делчев, отбелязването на Международния ден на танца вече се превърна в традиция. Всяка година, самодейни танцови състави не само от района, но и от цялата страна, показват своите умения и се веселят заедно в името на танца. С всяка следваща година броят на участниците се увеличава и тази година танцовите групи и състави, които ще се представят пред жителите и гостите на гр. Гоце Делчев са общо 17, като сред тях има и участници от съседна Македония.
Програмата започва в 17 ч с дефиле на участниците от площад „Гоце Делчев“ до площад „Македония“. Час по-късно е концертът, който ще продължи до 20 ч. В него ще участват танцовите формации от Гоце Делчев „Палави ножинки“ и „Неврокопчанки“, фолклорен танцов ансамбъл „Балкан“ – София, танцова формация „Кръшно хорце“ – с. Мосомище, танцов клуб „Мехомия“ – Разлог, формация „Беломорски полъх“ – с. Копривлен, както и други състави от Гърмен, с. Мало село, с. Марикостиново, Благоевград,  гр.Нови Искър, с. Добърско, Стара Загора, Бургас, Монтана.